Welkom op mijn blog! U vindt hier gedichten bij de Christelijke feestdagen. Deze gedichten mag u ongewijzigd met vermelding van naam of bron vrij gebruiken voor uw vieringen, kerkblad, liturgie enz. U kunt mijn blog terugvinden via http://christelijkefeestdagen.blogspot.com/ Voor het verzorgen van een lezing met voordrachten op uw vereniging kunt u contact opnemen via cobytjeert@live.nl Inmiddels is er een volledig programma voor Kerst en Pasen. met eigen geschreven gedichten en een eigen geschreven verhaal
Heeft u belangstelling voor mijn boeken, die zijn ook via dit mailadres verkrijgbaar en te leen in de bibliotheek.
In de linker kolom ziet u de links naar meerdere blogs. Veel leesplezier!

vrijdag 7 november 2014

Kort Kerstverhaal 2014 "Student aan huis", ook in het Fries en Gronings vertaald

STUDENT AAN HUIS

Geschreven vanuit het perspectief van een horloge.

Ik lig hier mijn minuten weg te tikken op het bureau van Thijs.
Wat nooit gebeurt, Thijs is vergeten mij om te doen. Ik lig een beetje verscholen onder een stapel kerstkaarten die nog niet opgehangen zijn aan de vrolijke slinger die over de kastdeur is gespannen. Juist als ik denk dat het een saaie dag gaat worden vliegt zijn kamerdeur open. Thijs grist mij van mijn plaats en bindt me om zijn pols. Hij haalt de fiets van het slot en racet door de stad, vliegt nog net door oranje, dat rood kleurt bij een laatste blik.
Oei, wat heeft hij een haast. Ik vond het al zo raar dat hij gewoon doorsliep toen zijn mobiel het irritante wektoontje liet horen. Gisteravond dacht ik nog, nou Thijs, het is een latertje voor jouw doen.
Ik vond het trouwens heel gezellig gisteravond. Thijs zat op de praatstoel. Hij was bij de man die hij helpt met de computer, een tachtiger die graag bij de tijd wil blijven.
Ze zaten nog even wat te drinken en Thijs vertelde over de cursus bibliodrama die hij volgt. Ze hadden “de lege stoel” gespeeld.
Dat gaat zo, de deelnemers aan de cursus mogen om de beurt aangeven welke persoon uit de Bijbel ze graag op die lege stoel willen hebben om zich in die persoon te kunnen verplaatsen. Thijs had gekozen voor de engel Gabriël.
Verder lezen? Neem contact op via cobytjeert@live.nl

1 opmerking:

  1. Hallo vrienden ik wil mijn getuigenis en hoe dankbaar ik ben te delen omdat mijn minnaar kwam terug naar mij, want van het rooster hulp Doctor Atete waarvan het e-mailadres is doctoratetespelltemple@hotmail.com maken voor mij. Mijn vriendje brak met mij in januari, omdat hij dacht dat ik hem bedroog, vertelde hij me dat zijn vrienden heeft hem verteld dat ik al het zien van iemand anders als hij niet in de buurt Ik heb geprobeerd om hem te laten begrijpen dat zijn vrienden liggen naar hem, maar hij weigert te luisteren en dit was de reden waarom hij me verliet. Na maanden van onze breakup Ik heb geprobeerd om een normaal leven zonder hem, maar ik kon niet toen besloot ik contact op te nemen Doctor Atete via zijn e-mailadres: doctoratetespelltemple@hotmail.com die ik tijdens mijn zoektocht van kijken tegenkwam op het internet deze maanden voor hulp over hoe ik mijn geliefde terug te krijgen Doctor Atete wierp een liefde spreuk voor mij en mijn minnaar kwam terug naar mij binnen 12 tot 16 uur. Met dit rooster vreugde in mijn hart wil ik een grote dank aan dokter Atete hij de beste van spreuken zeggen en hij is de beste solution.His website is: http://drzazazworldofpowerfulspellwebscom.webs.com

    BeantwoordenVerwijderen